A mentális egészségünk megőrzése

A mentális egészség hatással lehet a mindennapi életre és a testi egészségre. Ez az összefüggést azonban a másik irányba is működik. Az ember életének történései, az interperszonális kapcsolatok és a fizikai tényezők mind hozzájárulhatnak a mentális egészség megváltozásához.

Az olyan állapotok, mint a stressz, a depresszió és a szorongás egyaránt befolyásolhatják a mentális egészséget, és megzavarhatják az ember rutinját.

A mentális egészség fontos az élet minden szakaszában. Egyensúlyának megtartása a mai világban rendkívül nehéz, hiszen a gyors társadalmi változások, a stresszes munkakörülmények és az egészségtelen életmód egyaránt rossz hatással vannak rá. Emellett léteznek olyan speciális pszichológiai és személyiségi tényezők, amelyek egyes embereket sebezhetővé tesznek a mentális egészségügyi problémákkal szemben.

A mentális egészség fogalma

Noha a mentális egészség fogalmát gyakran használják, sokan nincsenek tisztában a jelentésével. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) alkotmánya szerint a mentális egészség olyan jóléti állapot, amelyben az egyén realizálja saját képességeit, képes megbirkózni az életben adódó stresszel, eredményesen dolgozik és hozzájárul valamivel a közösségéhez. A mentális egészség magában foglalja az érzelmi, pszichológiai és társadalmi jólétünket, befolyásolja a gondolkodásunkat, érzéseinket és cselekedeteinket. Azt is meghatározza, hogyan kezeljük a stresszt, hogyan kapcsolódunk másokhoz és hozunk döntéseket.

mentalis egeszseg cbd olaj mire jo magna cbd